Smag alt fra lækker portvin til rødvin fra Rhône

Hvorfor bruge tid i på at handle vin i supermarkedet, når du blot kan bestille og købe vin på nettet? Hos Masawine inder du et kæmpe udvalg af alverdens forskellige vine, hvor du blot bestiller direkte fra deres overskuelige og brugervenlige hjemmeside, masawine.dk. Så tag lige og klik ind forbi, inden du skal gøre din næste vinindkøb.

Portvin kan nydes på flere måder

Indenfor de sidste par år, har portvin fået en kæmpe tilbagekomst. Den klassiske portvin stammer fra Douro regionen, som ligger i det nordlige Portugal. Der findes mange forskellige former for portvin, og et væld af stilarter, men der er dog én regel, som alle har tilfælles og skal følges ved fremstillingen af portvin. Nemlig at druemostens naturlige gæring standses ved, at man tilsætter druesprit. På denne måde beholder mosten en stor del af druernes naturlige sukkerindhold, der gør at portvin får dens naturlige sødme og at vinen får en alkoholprocent, der ligger oppe omkring de ca. 20%. Portvin er ikke blot noget man drikker til sin dessert omkring juletid, men den har også indfundet sig på det bredere marked, hvor portvin også findes som ingrediens i mange cocktails. Portvin er et super alternativ til andre former for alkohol, samtidig med at den har den kvalitet, at den også kan nydes ren og simpel. Så tag lige og kig ind forbi Masawines udvalg, der er med sikkerhed noget for enhver smag til enhver anledning. Så bliver det ikke meget nemmere.

Oplev rødvin fra Rhône

Fransk rødvin fra Rhône er noget, der bare skal opleves. Det er svært ikke at blive forelsket i vinen og lade sig overvælde af smagsoplevelser, når man prøver en lækker rødvin fra Rhône. Det specielle ved rødvin fra Rhône, er at druerene dyrkes ved skråningerne, som løber langs den 800 km. lange flod. Dette er med til at skabe en helt speciel diversitet i druerne, som er meget svær at finde i andre områder i verden.

Den store distance mellem nord og syd, gør selvfølgelig at der store forskel på smagen på rødvin fra Rhône. Geografien, kliamaet og ikke mindst vinstilen, er meget forskellig i det nordlige og sydlige Rhône. I den sydlige del laves vinen på bred vifte af forskellige druesorter, mens kan kun må bruge fire specifikke sorter, hvor den typisk laves på én enkelt sort. I nord er vinen oftest karakteriseret ved dens saftige og mørke nuancer. Modsat er vinene syd på ofte mere krydrede og de har ofte en mere sødlig undertone, modsat dem fra nord, som er væsentlig mere tør i smagen.