Har din ægtefælle et andet forbrug end dig? Sådan taler I om det

Økonomi er en vigtig del af et forhold, særligt hvis man bor sammen eller har børn. Men hvis den ene bruger langt flere penge end den anden, kan der opstå konflikter og skabes en økonomisk ubalance i forholdet. Heldigvis kan man løse mange af problemerne med god kommunikation. Hvis du kan spejle dig selv i det her, så læs med.

Del jeres formuer op med en ægtepagt 

I 2021 blev 12.454 ægteskaber til skilsmisser, viser tal fra Danmarks Statistik. Og selvom tallet for skilsmisser faktisk er blevet lavere, så bliver over en tredjedel af danskere skilt. I dét tilfælde vælger nogen at oprette en ægtepagt. Det kan der være flere årsager til. Måske har den ene en stor gæld eller et designermøbel, som vedkommende ikke vil dele. Opretter man en ægtepagt, deler man dermed ikke ens formuer, hvis man bliver skilt.

Hvis man vælger at oprette en ægtepagt, kan man altså sikre sine værdier og aktiver med et særeje. Dermed ændrer man på formuefællesskabet, som ellers sikrer, at man deler sin formue. Med et særeje kan du derfor vælge at sikre ting som din bil eller en virksomhed.

Kig jeres økonomi igennem sammen

Et godt råd til at komme økonomiske problemer til livs er ved at kigge jeres økonomi grundigt igennem. Hvad bruger I på fælleskontoen, og hvad bruger I hver især? Hvis det viser sig, at den ene bruger mange penge på sko på jeres fælleskonto, kan det give anledning til, at der skal ændres på tingene. 

Hvis den ene af jer tjener meget mere end den anden, kan det også være, I skal overveje, om den ene skal betale størstedelen af jeres regninger, mens den anden betaler for eksempelvis vand og varme. Hvis man skal sikre god økonomi, er et budget alfa og omega. Med et budget kan I nå til større enighed om, hvordan jeres penge generelt skal bruges. På den måde kan I nemmere holde hinanden op på, hvordan jeres penge bruges.  

Vær støttende overfor din partner

Er din ægtefælle glad for shopping eller for at bruge billetter på fodboldkampe? Så er det vigtigt, at du stadig støtter op om dem, selv om de har trang til at bruge lidt for mange penge på den konto. Foreslå i stedet at hjælpe dem ved at følge deres ugentlige budget, eller endda bede om professionel hjælp, hvis det bliver et alvorligt problem.